En kongelig familie. Historien om Christian 9. og hans europæiske efterslægt
    
Del bogen    
Christian 9.’s historie er en lang og usandsynlig en af slagsen. Født som fattig prins i Tyskland var hans vej til den danske trone ikke på forhånd givet. Han tilhørte en fjern sidelinje i det danske kongehus, men da Frederik 7. døde uden at efterlade sig nogen arvinger, blev kronen tildelt Prins Christian af Glücksborg. Sammen med sin elskede dronning Louise satte Christian 9. eftertrykkelige fodspor i hele Europa ved at gifte sine seks børn ind i de toneangivende kongelige og kejserlige familier. Han bliver kendt som ”Europas svigerfar”, og den dag i dag sidder hans tipoldebørn stadig på en stor del af Europas troner.
”En kongelig familie. Historien om Christian 9. og hans europæiske efterslægt” er baseret på tv-serien af samme navn, hvor Dronning Margrethe, Kronprins Frederik, Prins Joachim og en lang række andre kongelige familiemedlemmer fra hele Europa fortæller deres fælles slægtshistorie. Serien blev vist i hele verden, herhjemme på DR1.
Anna von Lowzow (født Lerche-Lerchenborg, 1961) er en dansk journalist, tilrettelægger og filminstruktør. Hun er datter af kammerherre Christian Alfred Vincents lensgreve Lerche-Lerchenborg og lensgrevinde Inga f. Tholstrup. Hun er ansat ved Nordisk Film og har tilrettelagt og instrueret en lang række både tv-serier og dokumentarfilm om store, danske personligheder, herunder Karen Blixen, Jørn Utzon og Knud Rasmussen. Ved siden af sit virke som instruktør sidder Lowzow i bestyrelser hos Egmont Fonden, Danmarks Bridgeforbund, Gammel Estrup Herregårdsmuseet, Esrum Kloster og Grevinde Danner Stiftelsen.
Marcus Mandal (f. 1958) er en dansk filminstruktør og journalist. Han har primært bevæget sig inden for dokumentargenren og har blandt andet tilrettelagt og instrueret tv-serier og dokumentarfilm som ”En kongelig familie” og ”Karen Blixen - Out of This World”. Mandal er uddannet ved Danmarks Journalisthøjskole og på Københavns Universitet og har efterfølgende arbejdet som redaktør, vært, og nyhedsjournalist. I en 10-årig periode var han redaktionschef på Nordisk Film, og i dag arbejder han hos Citizen Dane. Mandal har modtaget og været nomineret til mere end 100 internationale priser for sine dokumentarfilm.
Vis mere